Terese Moe Leiner

Terese Moe Leiner er utdannet ved Skolen for Grafisk Design (nå Westerdahl Scool of Communication) og Lansing Community College. Hun har mange års erfaring med design av forskjellig type bøker, først som grafisk designer i Aschehoug forslag og deretter som designsjef i Gyldendal. Hun startet firmaet Blæst design som nå er en paraplyorganisasjon for samarbeid og faglig utveksling. Leiner har vunnet gull, sølv og diplomer i Årets vakreste bøker, Visuelt og Gullblyanten. I 2005 fikk hun hederssprisen Bokkunstprisen.

Peter Wergeni

Peter Wergeni spiller i gruppa Fjord og Fjell, han bor i Sunndal og spiller på de aller fleste treblåserinstrument, men med saksofon som hovedinstrument. På Bjørnsonfestivalen skal han spille på Litteraturcruiset på Eikesdalsvatnet søndag 11.9 sammen med kollega og gitarist Øystein Sandbukt. De er begge Møremusikarar i Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Ole Andreas Silseth

Ole Andreas Silseth er sanger og han har nå bosatt seg i Molde og arbeider som utøvende musiker og pedagog. Ole Andreas skal synge på Bjørnsonfestivalens utescene lørdag 10.9 kl 15.00 sammen med Møremusikar Asgeir Hoffart.

Norunn Brøste Kjersem

Norunn Brøste Kjersem holdt årets 17.mai-tale i Molde. Bjørnsonfestivalen er stolte av at hun vil holde De unges folketale under jubileumsforestillingen lørdag 10.9 kl 20.00.

Hun er 18 år, feminist, likestillingsentusiast og friluftselsker fra Molde. Hun sier selv at hun nok er over gjennomsnittet glad i samfunnsdebatter, og da særlig de som angår kjønnsroller, kvinnerollen, miljø og likestilling. Hun ønsker å formidle et budskap om hvordan det er å være ung, og hva unge mener i forhold til andre generasjoners tanker.

Summary Block
This is example content. Double-click here and select a page to feature its content. Learn more

Cecilia Dinardi

Cecilia Dinardi (f. 1976) kom til Norge som flyktning fra Chile da hun var 12 år gammel. Hun opplevde hva det vil si å være barn i asylmottak og, senere, hva det innebærer å være ung innvandrer i Norge. Denne innsikten motiverte Cecilia Dinardi til å skaffe seg norsk, juridisk utdanning og til å arbeide som jurist med barns rettigheter som spesialområde. Slik har hun bidratt til å gi en stemme til en gruppe som sjelden eller aldri selv kommer til orde. 

Hun har arbeidet som frivillig saksbehandler hos Gatejuristen i Oslo og i Kirkens bymisjons rettshjelptiltak for rusavhengige, vært juridisk rådgiver for NOAS, og ble i 2011 kåret av regjeringen som ”Årets forbilde”. Hun er medlem av et regjeringsoppnevnt utvalg som skal utarbeide ny barnevernlov, og av regjerningens barnevoldsutvalg. Hun er i dag partner i Advokatfirmaet Elden DA. 

Cecilia Dinardi er en menneskerettighetsaktivist utenom det vanlige. Hun arbeider konkret og målrettet for en sårbar gruppe, og bidrar både til praktisk inkludering av mennesker som lett kunne falt utenfor samfunnet, og til å synliggjøre deres situasjon. Gjennom sitt arbeid legger hun grunnlaget for det nye Norge. 

Amal Aden

Amal Aden er en norsk-somalisk forfatter og foredragsholder. Hun kom til Norge etter å ha vært gatebarn i Somalia i flere år. Hennes første år i Norge ble også tøffe, hun endte i rusmiljøet og levde i perioder på gata i Oslo. Hun har mottatt flere priser for sitt arbeid knyttet til norsk innvandrings- og integreringspolitikk.