Fredag

Filtering by: Fredag

Sep
7
10:00 AM10:00

Den store nøkkeljakten på Nesset Prestegard

591345.gif

Bjørnstjerne er  forteller  og  forfatter,  vanligvis  ganske  så  fornøyd  og  kreativ,  men  nå  er  han  i  alvorlig  trøbbel!  Bjørnstjerne har  mistet  nøklene  til  forfatterskapet  sitt,  og  der  oppbevarer  han  alle  verktøyene  som  han  bruker  når  han  skal  lage  fortellinger  og  skrive  bøkene  sine.  Han  trenger  nye  nøkler,  og  for  å  klare  dette  trenger  vi  hjelp  fra  så  mange  barn  som  mulig.   Vi  trenger  barnas  fantasi  - og  ved  å  løse  oppgavene  i  Den  store  nøkkeljakten  kan  vi  samle  nøkler  og ord og  gi Bjørnstjerne fortellerevnene  tilbake.

Elever fra 2. - 3.trinn i Nesset møtes på Nesset Prestegard for å løse oppgavene i Den store nøkkeljakten der elevene blant annet får jobbe i ordfabrikken, dra på ordleiting, ha følelsesverksted og fiske dikt.

Skuespiller Linn Wennersten deltar på arrangementet.

View Event →
Sep
6
to Sep 7

SKOLEPROGRAM MOLDE OG NESSET: Robotene kommer

Robotene kommer.jpg

For rundt 60 år siden var roboter rein fantasi. I dag finnes det roboter nesten overalt: Under vann, i verdensrommet og på norske sykehus. De bygger biler, melker kuer og pakker varene vi kjøper på internett. Kanskje er det en robot hjemme hos deg også? 

Det finnes roboter i alle størrelser og fasonger. De største er store som hus, mens de minste er små som et fyrstikkhode. Men hva er egentlig en robot? Hvor smart kan en robot bli? Hva bruker vi roboter til i dag? Og hva ser forskerne for seg at roboter kan gjøre i framtida? Forfatter Magnus Holm har skrevet ei hel bok om roboter. Han leser høyt fra boka, viser bilder og forteller om noen av de beste, kuleste og mest Spennede robotene som finnes. Og kanskje blir det tid til en liten videosnutt også?

MEDVIRKENDE:

View Event →
Sep
5
to Sep 7

SKOLEPROGRAM NESSET OG MOLDE: Snillionen med Arnfinn Kolerud

Snillionen er ei humoristisk forteljing om kor vanskeleg det er å vere styrtrik – og eit godt menneske. 
 
Ein heilt vanleg dag vinn Frank og mor i lotto. Og då blir sjølvsagt ingen dag vanleg igjen. Alle i bygda er etter dei tjuefire millionane. Og mor gjer det verre ved å love pengar til den som er snillast. Frank og mor flyktar til Syden. Kor lenge kan dei stikke hovudet i sanden? Kven vinn konkurransen? Og kan det verkeleg ende med at Frank ikkje får ei krone? 
 
Arnfinn Kolerud er frå Isfjorden og han skriv bøker for både barn og vaksne. Snillionen fikk Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok i 2017. 

MEDVIRKENDE:

View Event →