Back to All Events

TALENT! med Therese Tungen og Endre Ruset

Tungen-Therese Kred Pernille Blåfjell Walvik.jpg

BJØRNSONSTIPENDVINNEREN

Bjørnsonstipendet deles ut i et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen, Den norske forfatterforeningen og Bjørnsonfestivalen. Stipendet har løftet fram talenter i starten av sin karriere som f.eks Karl Ove Knausgård, Carl Frode Tiller og Tiril Broch Aakre. 

Årets talent, Therese Tungen, debuterte i 2017 med novellesamlingen Ein gong var dei ulvar og fikk svært gode kritikker. 

I juryens begrunnelse står det bl.a: 

«Tungen er opptatt av det sivilisatoriske og det primitive, hun skriver noveller som spør hva som skjer når og hvis empati og medfølelse opphører, samtidig som hun viser hvordan dette kan tre inn og bare være der, som en annen side ved det menneskelige. Alt dette gjøres med sikker hånd og hver novelle utvikler seg med en slags nødvendighet. Tungen har evnen til å skape helhet, enhet og konsentrasjon, samtidig som hun utviser variasjon og beveger seg mellom flere perspektiver og stilarter. Man skulle ikke tro at dette er skrevet av en debutant, og det gjør det til en ekstra stor glede å gratulere Therese Tungen med tildelingen av Bjørnsonstipendet 2018.» 

På Bjørnsonfestivalen møter vi Therese i samtale med Moldes egen stipendvinner fra 2005, Endre Ruset

MEDVIRKENDE: