Back to All Events

NESSET: Prestegardslørdag: "Verdensfortellingene" og konserten "Fra viser til tango" med Odd Arne Halås og strykekvartetten fra OiK

Prestegardslørdagen byr på både arrangementet "Verdensfortellingene" og konsert med trubadur og scenepersonlighet Odd Arne Halås. Konserten har tittelen "Fra viser til tango med historiefortelling og storlyging" og er et samarbeid med Operaen i Kristiansund. Strykerne fra Operaens Sinfonietta akkompagnerer Odd Arne, som helt sikkert også har med seg trekkspillet på lur!

"Verdensfortellingene" er todelt og inneholder fotoforedraget "Det fantastiske dyreriket" med den svenske stjernefotografen Staffan Widstrand og scenesamtale om "Guantanamodagbøkene" med Larry Siems og Mohamedou Ould Slahi. Staffan har arbeidet med ville dyr hele sin karriere og har reist verden rundt for å dokumentere og fotografere truede dyrearter i sitt rette element. Vi får også møte journalist og menneskerettighetsarbeideren Larry Siems som vil samtale via Skype med Mohamedou Ould Slahi. Slahi satt fengslet uten lov og dom på Guantanamo i 14 år. Nå er han fri, men han kan fortsatt ikke forlate sitt hjemland Mauretania til tross for at han ikke er dømt for noe. Han har et livsmot og et livsholdning som vi bare kan beundre ham for, og publikum får møte en unik personlighet med en utrolig livshistorie. Intervjuet med Mohamedou gjennomføres på engelsk.

Det blir åpen kafé i løpet av dagen med salg av mat og drikke. Hjertelig velkommen!

Vi selger enkeltstående billetter til "Verdensfortellingene" og til konserten - men man kan også kjøpe et rabattert dagspass til begge arrangementene.

Earlier Event: September 8
Folketale
Later Event: September 8
Status Saudi-Arabia