Back to All Events

Forfatterforeningen 125 år

Forfatterforeningen.png

I 2018 er det 125 år siden Den norske Forfatterforening (DnF) ble stiftet, og det vil ikke gå ubemerket hen på årets festival. DnF tilbyr et spesialsydd program der følgende forfattere medvirker: 

Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez har fått i oppdrag å komponere en forestilling med deres etter hvert velkjente merke, der musikk, poesi og underfundig humor turneres lekent. De to har samarbeidet før på musikk- og litteraturscener i Norge, blant annet med forestillingen Nebraska/Norge og Fra Odda til Chile.  

Nyskrevet er også det påfølgende essayet, framført av Mette Karlsvik, der temaet er forfatterrollen i Norge i dag og skjønnlitteraturens betydning. Programmet avsluttes med en samtale mellom Mette Karlsvik og foreningens leder, Heidi Marie Kriznik, om forfatterskap og kulturpolitikk.  

DnF ble stiftet med mål om å verne og fremme norsk litteratur og ivareta de norske forfatteres faglige og økonomiske interesser. Med denne forestillingen ønsker de å tydeliggjøre det viktige arbeidet DnF gjør, debattere forfatterrollen og ikke minst feire en organisasjon som har oppnådd stor anerkjennelse i sin kamp for forfatternes vilkår og solidaritet med forfulgte og mindre heldig stilte forfattere i andre språkområder.