Torsdag

Filtering by: Torsdag

Sep
6
to Sep 7

SKOLEPROGRAM MOLDE OG NESSET: Robotene kommer

Robotene kommer.jpg

For rundt 60 år siden var roboter rein fantasi. I dag finnes det roboter nesten overalt: Under vann, i verdensrommet og på norske sykehus. De bygger biler, melker kuer og pakker varene vi kjøper på internett. Kanskje er det en robot hjemme hos deg også? 

Det finnes roboter i alle størrelser og fasonger. De største er store som hus, mens de minste er små som et fyrstikkhode. Men hva er egentlig en robot? Hvor smart kan en robot bli? Hva bruker vi roboter til i dag? Og hva ser forskerne for seg at roboter kan gjøre i framtida? Forfatter Magnus Holm har skrevet ei hel bok om roboter. Han leser høyt fra boka, viser bilder og forteller om noen av de beste, kuleste og mest Spennede robotene som finnes. Og kanskje blir det tid til en liten videosnutt også?

MEDVIRKENDE:

View Event →
Sep
5
to Sep 7

SKOLEPROGRAM NESSET OG MOLDE: Snillionen med Arnfinn Kolerud

Snillionen er ei humoristisk forteljing om kor vanskeleg det er å vere styrtrik – og eit godt menneske. 
 
Ein heilt vanleg dag vinn Frank og mor i lotto. Og då blir sjølvsagt ingen dag vanleg igjen. Alle i bygda er etter dei tjuefire millionane. Og mor gjer det verre ved å love pengar til den som er snillast. Frank og mor flyktar til Syden. Kor lenge kan dei stikke hovudet i sanden? Kven vinn konkurransen? Og kan det verkeleg ende med at Frank ikkje får ei krone? 
 
Arnfinn Kolerud er frå Isfjorden og han skriv bøker for både barn og vaksne. Snillionen fikk Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok i 2017. 

MEDVIRKENDE:

View Event →