Torsdag

Filtering by: Torsdag

Sep
7
to Sep 8

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Kvartinger" med Harald Rosenløw Eeg"

Hver kveld, etter portforbudet, sniker Samuel seg ut. Han må skaffe medisiner. Han kjenner ruta, veit hvor han skal få tak i det søsteren trenger og han kommer seg forbi kvartingene som holder byen fri for smitte. Men én natt får han øye på noe som setter ham i livsfare: Han oppdager en hemmelighet som kan ødelegge hele byen. Kvartingenes hemmelighet.  

I en nær og skremmende fremtid skildrer Harald Rosenløw Eeg et samfunn drevet av frykt for en ny epidemi. Boka er intens og spennende, ubehagelig og aktuell, og kan best beskrives som en hardtslående roman fra en av våre aller beste forfattere.

Harald Rosenløw Eeg er også aktuell på Bjørnsonfestivalen som årets forfatter i prosjektet ”Ungt Blikk”. Elever og lærere fra Molde VGS skal arbeide med forfatterens tekster i løpet av skoleåret 2017/2018 og resultatet framføres på Plassen våren 2018.

View Event →
Sep
7
to Sep 8

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Dei et ikkje sjokoladepålegg i krigen" med Ingunn Røyset

dagny.jpg

I denne produksjonen for 5. - 7.trinn skildrar Ingunn Røyset 2. verdskrigen for born gjennom auga til notidsjenta Dagny (10 år). 

Dagny vaknar ein morgon og er i gamle dagar. Det viser seg at januar 1945 er like spennande som det mormora har fortalt, men også veldig farleg. Bomber, marsjerande soldatar og russefangar som svelt blir ein del av kvardagen til Dagny når ho bokstaveleg tala må fylle mormora sine sko i ei tidsreise 70 år tilbake i tid. 

Forfattaren les og fortel frå bøkene «Dei et ikkje sjokoladepålegg i krigen» (Samlaget, 2014) og «Aldri fred å få» (Samlaget, 2015). 

View Event →
Sep
7
to Sep 8

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Hallo skogen!" - Verdenspremiere med Anna Fiske

I år kan de minste skolebarna i Molde og Nesset få bli med på en verdenspremiere i regi av Bjørnsonfestivalen. Forfatter og illustratør Anna Fiskes nye bok Hallo skogen! er klar for salg 4.9, og vårt unge publikum får besøk av Anna som vil lese og tegne med skogen som tema.

 Nå bærer det rett og slett til skogs i tre hektiske døgn. Skogens ro er det lite av i denne boken. Enhjørningen lager rabalder. Noen sager ned greina ugla sitter på. Bjørnen gjemmer seg. Grønn-nissen og Gurra prøver seg som gründere. Og leserens jobb blir å finne alle i mylderet!

View Event →