Skoleprogram

Filtering by: Skoleprogram

Sep
8
9:00 AM09:00

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Brevet frå krigen" med Ingunn Røyset

Eg visste ikkje kva krig var. Ikkje før bombeflya kom over huset vårt. Ikkje før soldatar tok skulen vår, og folk vart sett i fengsel. Eg kunne ikkje lenger stole på nokon, ikkje på naboen, ikkje på onkelen mi, og ikkje på veninna mi. Den dagen tyskarane kom, forstod eg kvar krig var. Då forstod eg at alle kunne døy. Eg også. 

Jorun Emile Holm var 12 år den 9. april 1940, då tyske soldatar tok over landet. Frå heimen sin på Lindøya hadde ho utsikt til Oslo sentrum. Ho såg skipet som frakta norske jødar til tyske konsentrasjonsleirar, var vitne til bombinga av Gestapohovudkvarterer Victoria Terrasse, og hadde skulevegen forbi fengselet «Nummer 19». Jorun fortel om dramatiske hendingar, uvisse og sorg, men også om kvardag og vennskap. 

Brevet frå krigen er ei bok om å vekse opp i krig. Ho skildrar dei fem okkupsjonsåra i Noreg gjennom forteljingane til i dag snart 90 år gamle Jorun Emilie Waage og gjennom faktarammer om 2. verdskrigen. 

Forfattar Ingunn Røyset (f. 1965) frå Flø debuterte i 2012 med «Prins Storm» og har til saman gitt ut fire barnebøker.

Produksjonen "Brevet frå krigen" er for 8. - 10.trinn.

View Event →
Sep
8
8:00 AM08:00

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Du lyver" med Monica Isakstuen

Hvorfor lyver vi egentlig? Forfatter Monica Isakstuen forteller om to av de største løgnerne hun kjenner; skandalepianisten Joyce Hatto – og seg selv.

Med romanen Om igjen som utgangspunkt vil Monica Isakstuen snakke om å skrive, om å leve og om å lyve. Om igjen handler om livet og musikken til den engelske pianisten Joyce Hatto som døde i 2006. I nekrologen stod det at hun var "den største pianisten i verden som ingen har hørt om". Så kom sannheten for en dag. Hatto hadde stjålet musikk fra et hundretalls pianister og gitt ut over 120 cd´er - i eget navn.

Gjennom én skoletime setter Isakstuen spørsmål knyttet til løgn, sannhet og selvfølelse på spissen: Hvorfor er det så fristende å lyve hvis man ikke føler seg god nok? Isakstuen forteller om sin egen oppvekst, om tilbøyeligheten til å lyve og om hvorfor Joyce Hattos historie fascinerte henne. Hun snakker også om sin egen utvikling som forfatter, hvordan hun jobber med virkelighet og fiksjon om hverandre. Elevene får en dønn ærlig og flammende TED talk-aktig (sam)tale om løgn, sannhet, om å tro på seg selv, om hvilken grenseløs kraft som bor i litteraturen – og i fantasien.

Programmet er planlagt for 8. - 10. trinn på Bjørnsonfestivalen 2017.

View Event →
Sep
7
to Sep 8

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Kvartinger" med Harald Rosenløw Eeg"

Hver kveld, etter portforbudet, sniker Samuel seg ut. Han må skaffe medisiner. Han kjenner ruta, veit hvor han skal få tak i det søsteren trenger og han kommer seg forbi kvartingene som holder byen fri for smitte. Men én natt får han øye på noe som setter ham i livsfare: Han oppdager en hemmelighet som kan ødelegge hele byen. Kvartingenes hemmelighet.  

I en nær og skremmende fremtid skildrer Harald Rosenløw Eeg et samfunn drevet av frykt for en ny epidemi. Boka er intens og spennende, ubehagelig og aktuell, og kan best beskrives som en hardtslående roman fra en av våre aller beste forfattere.

Harald Rosenløw Eeg er også aktuell på Bjørnsonfestivalen som årets forfatter i prosjektet ”Ungt Blikk”. Elever og lærere fra Molde VGS skal arbeide med forfatterens tekster i løpet av skoleåret 2017/2018 og resultatet framføres på Plassen våren 2018.

View Event →
Sep
7
to Sep 8

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Dei et ikkje sjokoladepålegg i krigen" med Ingunn Røyset

dagny.jpg

I denne produksjonen for 5. - 7.trinn skildrar Ingunn Røyset 2. verdskrigen for born gjennom auga til notidsjenta Dagny (10 år). 

Dagny vaknar ein morgon og er i gamle dagar. Det viser seg at januar 1945 er like spennande som det mormora har fortalt, men også veldig farleg. Bomber, marsjerande soldatar og russefangar som svelt blir ein del av kvardagen til Dagny når ho bokstaveleg tala må fylle mormora sine sko i ei tidsreise 70 år tilbake i tid. 

Forfattaren les og fortel frå bøkene «Dei et ikkje sjokoladepålegg i krigen» (Samlaget, 2014) og «Aldri fred å få» (Samlaget, 2015). 

View Event →
Sep
7
to Sep 8

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Hallo skogen!" - Verdenspremiere med Anna Fiske

I år kan de minste skolebarna i Molde og Nesset få bli med på en verdenspremiere i regi av Bjørnsonfestivalen. Forfatter og illustratør Anna Fiskes nye bok Hallo skogen! er klar for salg 4.9, og vårt unge publikum får besøk av Anna som vil lese og tegne med skogen som tema.

 Nå bærer det rett og slett til skogs i tre hektiske døgn. Skogens ro er det lite av i denne boken. Enhjørningen lager rabalder. Noen sager ned greina ugla sitter på. Bjørnen gjemmer seg. Grønn-nissen og Gurra prøver seg som gründere. Og leserens jobb blir å finne alle i mylderet!

View Event →