Back to All Events

Tidenes norske sangtekst - debatt og konsert

Da Bob Dylan fikk Nobelprisen i litteratur i fjor, var det for mange en bekreftelse på at sanglyrikken endelig ble vurdert som fullverdig litteratur. Siden 2008 har Spellemannprisen kåret årets tekstforfatter, og stadig flere artister velger igjen å synge på norsk. Men hva er den beste norske sangteksten gjennom tidene?

I samarbeid med Dagbladet har Bjørnsonfestivalen valgt ut en jury til å nominere de 30 beste norske sangtekstene etter 1945. Disse er ute til folkeavstemning i sommer på www.db.no/sangtekst, og på Bjørnsonfestivalen 2017 kunngjøres vinneren. Juryen vil diskutere topplasseringene og spør seg: Kan man vurderer sangtekster på samme måte som dikt? Hvor god er egentlig norsk sanglyrikk? Kan hiphop og salmer sammenliknes?

Panelet består av Dylan-forfatter og litteraturprofessor Gisle Selnes, Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidtsten og juryleder Arne Borge. I tillegg har Frida Ånnevik deltatt i juryarbeidet. Underveis urframfører artist Knut Marius Djupvik og bandet JOSAH sine egne versjoner av de fem beste tekstene. Hvem vinner TIDENES BESTE SANGTEKST?