Back to All Events

TALENT - Vinneren av Bjørnsonstipendet 2017!

Foto: Andreas E. Nygjerd

Tildelingen av Bjørnsonstipendet har tidligere løftet fram litterære talenter i starten av sin karriere som Karl Ove Knausgård, Gunnhild Øyehaug og i 2016, Tiril Broch Aakre. Årets talent er Marianne Clementine Håheim, og utdrag fra begrunnelsen viser en forfatter som allerede har markert seg sterkt:

”Marianne Clementine Håheim debuterte med diktsamlinga Bilydar i 2012. Her er dagboka og kjærleiksrelasjonen omdreiingspunktet. Diktar-eget vil og vil ikkje elska, det blir sårt før intenst og det kan bli komisk der ein kjærast og bestemor finst i det same vaklande steget. Og bakanfor ligg naturens påverknad. Denne ureine blandinga kan kallast ungt diktarmot med rette, Håheim er her ein rockepoet som vektar destruksjon og sårbarheit. 

I 2016 kom romanen Svart belte som har desse grunnelementa i seg også, undergang og fridom. Og for mykje av begge. Det er gjennom detaljar i språket og eit vakkert, poetisk overblikk, Håheim løftar sjukdomshistoria opp til å bli noko som er både godt og vondt å lesa.” (Leiar av Det litterære Råd i Forfatterforeningen, Eirik Ingebrigtsen)

På Bjørnsonfestivalen møter vi Marianne i samtale med Moldes egen stipendvinner fra 2005, Endre Ruset.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Earlier Event: September 6
Festivalåpning og årets første folketale
Later Event: September 6
Gravejournalistene kommer