Back to All Events

"SKRIBLE" av og med Majorstuen

MAJ I (c) Marius Beck Dahle.jpg

Det er ikke ofte Morgan Kane, Kristin Lavransdatter, Per Waglen og Lensmann Geissler nevnes i en og samme setning. Men da de fem musikerne og komponistene i Majorstuen ble utfordret til å bruke litteratur som inspirasjon for ny musikk, bestemte de seg for å bruke hele spennet fra moderne underholdningslitteratur til klassiske verk som utgangspunkt. 

I SKRIBLE bruker Majorstuen sitt folkemusikalske fundament, sin fantasi og sin kreativitet til å kommentere, kontrastere og abstrahere de mange aspektene ved litteraturen. Gjennom 17 år med musikalsk samarbeid har de skapt sitt eget uttrykk, og med folkemusikkens estetikk i bunn reiser de i mange ulike musikalske landskap. Det hele bindes likevel sammen av ensemblets forfriskende og overraskende sceniske formidling. 

Majorstuen har spilt nærmere 300 konserter i 30 land, og har gjennom sitt utforskende og lekende sceniske uttrykk satt en ny standard for hvordan folkemusikken kan formidles til et bredt publikum. De har gledet sitt publikum på alt fra den minste bygdepub i indre Romsdal til det største kulturhusi Paris, og de er kjent for sin særegne sound, sitt gode samspill og spilleglede. For debutplaten ”Majorstuen” fikk de Spellemannprisen, og senere har hele seks plateutgivelser flere ganger sikret dem nominasjon til både Spellemannprisen og andre priser. 

I SKRIBLE tar Majorstuen deg med på en litterær blåtur med spennende musikalske stoppesteder! 

Medvirkende: 

Synnøve S. Bjørset - fele 

Tove Hagen – fele, bratsj og cello 

Jorun Marie Kvernberg - fele 

Anders Löfberg – fele og cello 

Bjørn Kåre Odde – fele og bratsj