Back to All Events

"Skamløse jenter" med Evelyn Rasmussen Osazuwa, MH Hallum, Carl Morten Amundsen og Monica Boracco

Hva har et ti år gammelt teaterstykke av den verdensberømte krimforfatteren og Molde-venn Henning Mankell til felles med forestillingen Fiskestang? av verdensmesteren i slampoesi 2017 og MH Hallums kritikerroste teaterinstallasjon?

Mankells Lampedusa er et forbausende stykke å lese i 2017. Det gir en stemme til en ung muslimsk homofil kvinne som tenker å komme ut av skapet på et talkshow. Stykket er forbausende fordi det kunne vært skrevet i dag og fordi det fortsatt oppfattes som nytt og friskt. Stykket spilles rundt omkring i verden og i år spilles det bl.a i Tyskland.

"Fiskestang? En slampoesi-konsert" er en selvbiografisk monolog som handler om å snuble, reise seg igjen for så å gå skikkelig på snørra, pent innpakka i en slags kjærlighetshistorie.

Malmfrid Hallums kritikerroste tekst Solveigs 2.sang tar for seg Peer Gynts kjæreste Solveig av i dag. Solveigs 2.sang er en saga om tapte muligheter, om valg som ikke kan velges om, og om fantasiliv som fortrekkes framfor levd liv. 

Alle de unge kvinnene som nå hever røsten i media og krever å leve slik de selv ønsker. Hvordan er dynamikken mellom fiksjonen og den løsrivelsesprosessen som foregår i virkeligheten? Hvem inspirerer hvem, og hva skjer hvis vi slutter å snakke om det. 

Skuespiller Valborg Frøysnes fra Teatret Vårt leser fra Lampedusa, vi får utdrag fra Solveigs 2. Sang og fra forestillingen Fiskestang? En slampoesikonsert.

Etter visningene samler vi Evelyn Rasmussen Osazuwa, MH Hallum og Carl Morten Amundsen til samtale på scenen med lederen i Dramatikerforbundet, Monica Boracco.

Arrangementet er et samarbeid mellom Dramatikerforbundet, Teatret Vårt og Bjørnsonfestivalen.