Back to All Events

"Radio Don Quijote" med Teatret Vårt

Radio_don_quijote__liggende.jpg

Du ser det du hører, men hører du det du tror?

Seks personer har gått sammen om å gjenåpne FM-båndet med sin egen radiostasjon i flerbrukshallen. Utstyrt med radio inviteres publikum inn til å bivåne forsøket.

I en tid hvor galskap kringkastes over en lav lest, leder kulturtanten Aurora idealistisk an et korstog mot besnærende og instrumentelle virkelighetsforståelser. Med sin tro på respekt, dannelse - og kunstens evne til å skape innsikt i seg selv, kjemper hun for en verden hvor verdenslitteraturen fortsatt kan gi svar!

Radiostasjonens prosjekt er å fortelle historien om en av verdens beste bøker: Don Quijote.

Det sies at Don Quijote var riv ruskende gal - at han bekjempet vindmøller fordi han trodde de var kjemper, at han bekjempet saueflokker fordi han trodde de var store hærer, og at han utførte alle disse og flere heltedåder til en selvoppfunnet prinsesse ved navn Dulcinea. I sitt forsøk på å gi deg svar på alle spørsmålene du har om dette mesterverket tar de seks personene alle radioens virkemidler og hele flerbrukshallen i bruk.

  • Regi:  Tormod Carlsen
  • Scenograf:  Thomas Bjørnager
  • Medvirkende:  Vivi Sunde, Bjørnar Lisether Teigen, Johanna Mørck, Hugo Mikal Skår, Lars Melsæter Rydjord og Sara Fellman.
  • Varighet:  Ca 1 time og 45 minutter (ingen pause)