Back to All Events

Åpning av årets festivalutstilling med Per Dybvig

Møre og Romsdal Kunstsenter har i samarbeid med Bjørnsonfestivalen invitert Per Dybvig til å være årets festivalkunstner. Den frodige visuelle fortellergleden og et unikt blikk for detaljer er det som står sentralt i hans kunstnerskap. 

Dybvig har en av Norges tydeligste og mest kjente streker etter å ha illustrert en rekke bøker, som seriene om Doktor Proktor og Samson og Roberto. Han har også jobbet mange år som avisillustratør, og mange av hans arbeider tar utgangspunkt i nettopp elementer fra nyheter og medievirkelighet. De senere årene har arbeidet med å skape levende fortellinger gjennom animasjonsfilmer blitt en viktig del av hans kunstneriske virksomhet. 

I et billedspråk som kan hente sine referanser helt tilbake til Albrecht Dürers dyrestudier fra 1500-tallet, tegner han frem sin forunderlige og fascinerende verden. Selv om karakterene hans ofte kan fremstå røffe, gjør den vare streken og det følsomt skildrede kroppsspråket at man får en egen varme for dem. Dybvigs univers befolkes av alle slags personligheter, som en fin påminnelse om at det er sånn det er også i den virkelige verden. 

Per Dybvig bor og arbeider i Stavanger og Berlin. Han har en rekke utstillinger bak seg i inn- og utland og i 2016 ble hans bok ”Jegeren” kåret til ”Årets vakreste bok” av Grafill.