Back to All Events

FÅ BILLETTER: Norge i verden - Bjørnsonfestivalens framtidsseminar

Hvordan ser verden på oss, hvordan ser vi på verden og hvordan bør vi posisjonere oss for fremtiden?  Uka etter Bjørnsonfestivalen er det stortingsvalg, og vi inviterer til seminar om Norges plass i verden.

Innledere:

«Verden i dag og hvordan Norge bør forholde seg til verden» ved Henrik Thune, statsviter og direktør ved NOREF, Senter for internasjonal konfliktløsning. Har blant annet skrevet boka Hva Norge kan være i verden.

«Hva kjennetegner den norske verdensforståelsen og hvilke utfordringer har den i møte med stormaktene?» ved Terje Tvedt, professor i statsvitenskap og geografi ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen. Forfatter av Norske tenkemåter.

«Miljønasjon og oljenasjon - en umulig strategi?» ved Anne Karin Sæther, forfatter av De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen og kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsforbundet.

 «Hvordan kan den nordiske velferdsstatmodellen bidra til å posisjonere Norge internasjonalt?» ved Kjetil Bjorvatn, professor i økonomi ved Norges handelshøgskole i Bergen. 

Programleder: Janne Haaland Matlary, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. 

Seminaret er delt i to av en pause. I første del holder hver av deltakerne en innledning, og i andre del deltar de i en felles samtale.

 

MEDVIRKENDE: