Back to All Events

NESSET: Prestegårdslørdag med litteraturprogram

Prestegårdslørdagen på Bjørnsonfestivalen har følgende program:

Gudstjeneste 11.00 - 12.00                                    

Åpen café, omvisning og fotoutstilling med Luca Berti fra 12.00 - 13.00 - Gratis                     

Litteraturarrangement med filmskaper Erik Poppe, fotograf Morten Krogvold og Arthur Tennøe fra Nasjonalbiblioteket fra 13.00 - 15.30.

"Kongens nei"

Erik Poppe er en av Norges aller mest kjente filmskapere og hans hittil største suksess, Kongens nei, ble sett av over 700 000 nordmenn i 2016. Filmen skildrer tre dramatiske døgn i Norges historie med Kong Haakons vanskelige valg etter Tysklands invasjon av Norge natt til 9.april 1940 og kongefamiliens flukt fra den tyske krigsmakten.

"Forfatterportretter – Fra kobberstikk til silverprints"

Siden tidlig i trykkekunstens historie har portrettet av forfatteren vært en viktig del av bokkulturen. Ofte skrivende, gjerne melankolsk og drømmende, ser vi forfatterne i bøker, aviser og på reklameplakater. Mange kjente bildeskapere har vært med på å visualisere norske forfattere. Hva har bildene å fortelle oss? Kan de være innganger til tekstens litterære univers?

Morten Krogvold har fotografert mange av samtidens mest profilerte forfattere og sammen med Arthur Tennøe fra Nasjonalbiblioteket viser han eksempler og samtaler om både historiske portretter og eget kunstnerisk arbeid med forfattere som motiv. 

Billetten gjelder på litteraturarrangementet med Erik Poppe, Morten Krogvold og Arthur Tennøe. 

Earlier Event: September 9
Fole god bok til frokost
Later Event: September 9
Familiearrangement: Barnas trappefest