Back to All Events

UTSOLGT: "Uredd og livredd" med Linnéa Myhre og ungdommer fra Molde VGS

Bokomslag Linnea Myhre UTSOLGT.jpg

Det er slutt. Selv om han sier at han fortsatt elsker henne, så går det ikke lenger. Han trenger tid for seg selv, vil vite hvem han er uten henne. Nei, sier han, du fortjener noe annet, noe bedre. En annen enn meg.

Men likevel vender han tilbake. Han banker på døren hennes, ringer, spør om hun vil være med ut, om de skal være sammen i kveld, i natt, for så å forlate henne igjen morgenen etter. Og hun tar ham imot, igjen og igjen, for hva annet kan hun gjøre? Han er jo hennes livs kjærlighet.

Hver gang du forlater meg er en roman om kjærlighetens objekter og språk. Det er en roman om det nådeløse håpet, når den ene elsker mer enn den andre, og, ikke minst, om forsøket på å fri seg fra kjærlighetssorgen uten også å miste seg selv.

Linnéa Myhre (f.1990) debuterte i 2012 med romanen Evig søndag. I 2014 kom KjæreHver gang du forlater meg er hennes tredje roman.

Linnea Myhre fra Molde har på imponerende kort tid markert seg som romanforfatter, blogger og samfunnsdebattant. Hun har et stort publikum, også blant unge lesere, og er nå altså aktuell med romanen Hver gang du forlater meg, samt med jevnlige innlegg i Morgenbladet som fast spaltist. I sin siste roman skildrer hun et forhold preget av ubalanse, usikkerhet og det hudløse i at den ene elsker mer enn den andre.

Med en ærlig og tilsynelatende uredd tilnærming til vanskelige tema som spiseforstyrrelser, psykiske lidelser, kroppspress og identitet, har Linnea Myhre en offentlig stemme som det er vel verdt å merke seg. På Bjørnsonfestivalen samtaler hun med Johanna Nygård, Lars Jacob Ruland Jacobsen, Lina Brune Tomren og Henninge Hasselø som alle er elever fra Molde videregående skole.

Hver gang du forlater meg ble kåret til Årets bok 2016 hos ARK.