Back to All Events

FULLBOOKET: SKOLEPROGRAM: "Du lyver" med Monica Isakstuen

Hvorfor lyver vi egentlig? Forfatter Monica Isakstuen forteller om to av de største løgnerne hun kjenner; skandalepianisten Joyce Hatto – og seg selv.

Med romanen Om igjen som utgangspunkt vil Monica Isakstuen snakke om å skrive, om å leve og om å lyve. Om igjen handler om livet og musikken til den engelske pianisten Joyce Hatto som døde i 2006. I nekrologen stod det at hun var "den største pianisten i verden som ingen har hørt om". Så kom sannheten for en dag. Hatto hadde stjålet musikk fra et hundretalls pianister og gitt ut over 120 cd´er - i eget navn.

Gjennom én skoletime setter Isakstuen spørsmål knyttet til løgn, sannhet og selvfølelse på spissen: Hvorfor er det så fristende å lyve hvis man ikke føler seg god nok? Isakstuen forteller om sin egen oppvekst, om tilbøyeligheten til å lyve og om hvorfor Joyce Hattos historie fascinerte henne. Hun snakker også om sin egen utvikling som forfatter, hvordan hun jobber med virkelighet og fiksjon om hverandre. Elevene får en dønn ærlig og flammende TED talk-aktig (sam)tale om løgn, sannhet, om å tro på seg selv, om hvilken grenseløs kraft som bor i litteraturen – og i fantasien.

Programmet er planlagt for 8. - 10. trinn på Bjørnsonfestivalen 2017.