Samah Mahmoud

Mahmoud, Samah 3 - foto Siri Kiviranta.JPG

Samah Mahmoud er Moldes femte fribyforfatter. Hun kommer fra Palestina og er forfatter og skuespiller. Mahmoud har utgitt til sammen seks bøker. Hun har skrevet noveller, barnebøker og poesi. Red Damage (Gaza), The Possible Form (noveller, 2007), and Forest of Stories: Allegories for the Adult & the Child (En novellesamling skrevet sammen med fribyforfatter Ali Abu Khattab, 2007) er noen av utgivelsene. Bøkene har blitt oversatt til både engelsk og spansk. 

Samah har også blitt antatt i flere antologier med blant annet Out of the Context of River (2005) and Qissat (a collection of short stories by Palestinian women. Mahmoud har en ukentlig spalte i det palestinske bladet Sawt Anisaa (Women’s Voice). Hun er skuespiller og spilte og regisserte en rekke stykker om kvinners rettigheter i perioden fra 2003-2010. 

I 2003 grunnla Mahmoud og Ali Abu Khattab kulturgruppen Tajreeb, som var støttet av kulturdepartementet i Palestina og the Gaza Centre for Arts and CultureTajreeb ble stengt av Hamas i 2007, men gjenoppsto under navnet Utopia i 2010. Gruppens formål var å øke bevisstheten rundt kunnskap og kultur som et verktøy for å takle kriser og store omskiftninger i livet, spesielt i Gaza.  

 

FESTIVALEN 2015: