Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez er en norsk-chilensk forfatter og musiker med en sterk og original stemme preget av et annet kontinents lesning og dannelse.

Pedro Carmona-Alvarez er født i La Serena, Chile, og som tiåring flyktet han med familien til Argentina på grunn av farens politiske virksomhet i hjemlandet. Senere kom familien til Norge, og bosatte seg på Kolbotn utenfor Oslo. Nå er Pedro Carmona-Alvarez bosatt i Bergen. 

Med debutsamlingen Helter (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Siden debuten har han utgitt ytterligere to diktsamlinger, tre romaner og en essaysamling. Han har dessuten vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet (sammen med Gunnar Wærness), en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi som, et arbeid som førte til tildelingen av Kritikerprisen for beste oversettelse.

For sin siste roman, Og været skiftet og det ble sommer og så videremottok han P2-lytternes romanpris 2012. Diktsamlingen Sanger for kor (2013) er hans siste utgivelse.

FESTIVALEN 2015: