Edward Snowden

   
 
 
 
  
 
 Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Vanlig tabell";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:Cambria;
	mso-ascii-font-family:Cambria;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Cambria;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
  Varsleren Edward Snowden tildeles årets Bjørnsonpris under Bjørnson-Akademiets seminar.  Våren 2013 sendte den 29 år gamle agenten Edward Snowden en e-post til en journalist i The Guardian . Edward Snowden var agent i det svært hemmelige National Security Agency (NSA). I de neste månedene skulle han stå frem som den mest oppsiktsvekkende varsleren i USAs historie. Han lekket svært sensitiv informasjon som viste hvordan amerikansk og britisk etterretning spionerte på vanlige  borgere.   Bjørnson-Akademiet tildeler Bjørnsonprisen til Snowden for hans arbeid for personvern, og for at han retter et kritisk søkelys mot  staters overvåkning av sine og andres innbyggere. Edward Snowden blir fortsatt betraktet som en forbryter av den amerikanske staten. Andre, både i og utenfor USA, ser ham som en varsler, en rettighetsforkjemper og et symbol på kampen mot illegitim statlig overvåkning. Snowden har gjennom sine avsløringer vist hvordan den elektronisk integrerte informasjonsverdenen kan være en trussel mot personlig integritet, og også mot ytringsfriheten. Dersom alt som blir sagt og skrevet kan bli registrert og lagret av staten, vil den frie utveksling av tanker, meninger og ideer bli skadelidende på flere måter. Dette er et tema som ligger tett opptil flere av Bjørnsons hjertesaker.   FESTIVALEN 2015:   Varsleren Snowden , 5. september. Kl 11.00-12.30

 

Varsleren Edward Snowden tildeles årets Bjørnsonpris under Bjørnson-Akademiets seminar.

Våren 2013 sendte den 29 år gamle agenten Edward Snowden en e-post til en journalist i The Guardian. Edward Snowden var agent i det svært hemmelige National Security Agency (NSA). I de neste månedene skulle han stå frem som den mest oppsiktsvekkende varsleren i USAs historie. Han lekket svært sensitiv informasjon som viste hvordan amerikansk og britisk etterretning spionerte på vanlige  borgere.

Bjørnson-Akademiet tildeler Bjørnsonprisen til Snowden for hans arbeid for personvern, og for at han retter et kritisk søkelys mot  staters overvåkning av sine og andres innbyggere. Edward Snowden blir fortsatt betraktet som en forbryter av den amerikanske staten. Andre, både i og utenfor USA, ser ham som en varsler, en rettighetsforkjemper og et symbol på kampen mot illegitim statlig overvåkning. Snowden har gjennom sine avsløringer vist hvordan den elektronisk integrerte informasjonsverdenen kan være en trussel mot personlig integritet, og også mot ytringsfriheten. Dersom alt som blir sagt og skrevet kan bli registrert og lagret av staten, vil den frie utveksling av tanker, meninger og ideer bli skadelidende på flere måter. Dette er et tema som ligger tett opptil flere av Bjørnsons hjertesaker.


FESTIVALEN 2015: 

Varsleren Snowden, 5. september. Kl 11.00-12.30