JOSAH

Moldebandet JOSAH består av Jonas Høgseth, gitar/vokal, Sindre Klykken, bass og Joachim Orvik, trommer/perkusjon. De har gitt ut to album "Stars and Lightballs" og "DIPOLE" og med sin varierte bakgrunn fra jazz til rock leker bandmedlemmene fryktløst med sjangrene og oppnår sin helt egen stil som treffer bredt. På Bjørnsonfestivalen spiller de sammen med Knut Marius Djupvik i prosjektet Tidenes beste sangtekst.

Daniel Herskedal

Tubaisten og komponisten Daniel Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2015 med albumet Slow Eastbound Train. Moldenseren har gjort en rekke bestillingsverk, blant annet for Trondheim Jazzorkester (Moldejazz 2010), Moskvapatriarkatets Mannskor (Olavsfestdagene 2012) og BBC Concert Orchestra (London Jazzfestival 2016). 

I februar 2017 kom han med nytt album: The Roc, som refererer til fabeldyret fra arabisk mytologi. Herskedal har de siste årene samarbeidet med arabiske musikere og vært på turnéer og studiereiser i Palestina, Syria og Libanon. Musikken på The Roc er dypt inspirert av disse musikalske møtene. På Bjørnsonfestivalen kan publikum høre Daniel i samspill med domorganist Magnus Moksnes Myhre på arrangementet "Guds barn" med forfatter Lars Petter Sveen og biskop Ingeborg Midttømme.

Anna Fiske

Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er illustratør, forfatter og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved linjen for grafisk design og illustrasjon ved Konstfackskolan i Stockholm. Anna Fiske står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, blant annet Årets vakreste bok, Visuelt og Kulturdepartementets tegneseriepris. I 2014 mottok hun Bokkunstprisen og Rasmus Løland litteraturstipend. I 2015 fikk hun Kulturdepartementets illustrasjonspris.

Valborg Frøysnes

Valborg Frøysnes er utdannet skuespiller ved Rose Bruford College of Speech and Drama i London, og har en mastergrad i Performing Arts fra Universitetet i Frankfurt am Main i Tyskland. Hun var tidligere fast ansatt ved Teatret Vårt i Molde frem til 2014, der hun blant annet gjorde roller som Rita Allmers i Lille Eyolf (regi: Peer Perez Øian), tittelrollen i Hamlet (regi: Uwe Cramer) og Fremdriftsleder i Meldinger ut i rommet (regi: Jonas Corell Petersen). I 2010 fikk Frøysnes Heddaprisen i kategorien "Beste kvinnelige medspiller" for rollen som Mariedl i Prestidentinnene. Til vanlig arbeider Frøysnes som frilansskuespiller i Oslo, blant annet ved Det Norske Teatret og Dramatikkens hus, og skriver regelmessig for Norsk Shakespearetidsskrift. Hun gjester nå Teatret Vårt i forestillingen Nesehornet med premiere november 2017.

Robert Mood

Mood har hatt en langt karrière i Forsvaret, fram til han gikk av med pensjon i 2016, da som sjef for den norske militærmisjonen i Brüssel. Samtidig som han har hatt en rekke sentrale militære stillinger, både i det norske forsvaret og i internasjonale fredsstyrker, har Mood markert seg som aktiv samfunnsdebattant. For dette ble han i 2016 tildelt stiftelsen Fritt Ords pris "for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet".

Janne Haaland Matlary

Janne Haaland Matlary er statsviter og professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo. Hun jobber også med risiko ved Forsvarets høyskole, og er rådgiver for Det pavelige råd.

Hun har tidligere vært forsker, statssekretær i Utenriksdepartementet og vararepresentant på Stortinget.

Matlary har medvirket til en rekke bøker og publikasjoner, og er spaltisk i blant annet Aftenposten og Dagens næringsliv.

Gisle Selnes

Gisle Selnes (f. 1965) er professor i All­menn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Ved siden av faglige publikasjoner har han skrevet en rekke essays og artikler i norske aviser og tidsskrifter om litteratur, historie, musikk og politikk. Han har blant annet utgitt den kritikerroste essaysamlingen Det fjerde kontinentet. Essays om America og andre fremmede fenomener.

Evelyn Rasmussen Osazuwa

Evelyn Rasmussen Osazuwa er en norsk skuespiller og slampoet.

Hun har jobbet frilans med teater, TV og slampoesi siden hun gikk ut fra Nordic Black Theatre Xpress i 2011. Evelyn arbeider også med ungdom og har undervist i skriving og tekstformidling på bl. a Tekst Lab Artxchange, Redd Barna-seminar samt diverse ungdomsskoler rundt om i Norge.

I 2017 vant hun verdensmesterskapet «GrandSlam» i Paris og er regjerende verdensmester i slampoesi.

Svein Sæter

Svein Sæter (f. 1960) er forfattar og frilansjournalist og kjem frå Stangvik på Nordmøre. Han har skrive ei rekke faglitterære bøker, mange av dei med historiske tema, men òg om så ulike emne som fotball, økologisk landbruk, sportsfiske og vårsøgforfattaren Hans Hyldbakk. I tillegg har Svein Sæter skrive tekster til musikk og redigert mange antologiar, både faglitterære og skjønnlitterære. 

Saman med faren, Einar Sæter har han skrive den grundige og kritikarroste historia om XU, den største og viktigaste norske etterretningsorganisasjonen under andre verdskrigen.

Carl Morten Amundsen

Carl Morten Amundsen er en norsk teatersjef, dramaturg, sceneinstruktør og dramatiker.

Han er utdannet ved Unversitetet i Bergen. Han har vært ansatt som dramaturg ved Den Nationale Scene(1987–90), Det Åpne Teater (1990–92) og Nationalteatret(1993–2000). Han har vært teatersjef ved Teatret Vårt og er nå sjefdramaturg ved Det Norske Teatret.