Back to All Events

Forfatterforeningen 125 år

I 2018 er det 125 år siden Den norske Forfatterforening ble stiftet, og det vil ikke gå ubemerket hen på årets festival. DnF tilbyr et spesialsydd program der følgende forfattere medvirker: 

Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez har fått i oppdrag å komponere en forestilling med deres etter hvert velkjente merke, der musikk, poesi og underfundig humor turneres lekent. De to har samarbeidet før på musikk- og litteraturscener i Norge, blant annet med forestillingen Nebraska/Norge og Fra Odda til Chile.  

Nyskrevet er også det påfølgende essayet, framført av Mette Karlsvik, der temaet er forfatterrollen i Norge i dag og skjønnlitteraturens betydning. Programmet avsluttes med en samtale mellom Mette Karlsvik og foreningens leder, Heidi Marie Kriznik, om forfatterskap og kulturpolitikk.  

DnF ble stiftet med mål om å verne og fremme norsk litteratur og ivareta de norske forfatteres faglige og økonomiske interesser. Med denne forestillingen ønsker de å tydeliggjøre det viktige arbeidet DnF gjør, debattere forfatterrollen og ikke minst feire en organisasjon som har oppnådd stor anerkjennelse i sin kamp for forfatternes vilkår og solidaritet med forfulgte og mindre heldig stilte forfattere i andre språkområder.