Aug
30
to Aug 31

NESSET: BB7 med Endre Ruset

Kan dagens 12 – 13-åringer få noe som helst ut av Bjørnstjerne Bjørnsons dikt? Et rungende ja får vi fra forfatteren og poeten Endre Ruset som med stor energi og kunnskap arbeider sammen med elevene med utgangspunkt i fem dikt fra Romsdalens dikterhøvding.

Elevene skaper egne tekster i løpet av en intens skoledag sammen med forfatteren, og tekstene presenteres både muntlig og skriftlig før dagen er over.

View Event →
Sep
5
to Sep 7

SKOLEPROGRAM NESSET OG MOLDE: Snillionen med Arnfinn Kolerud

Snillionen er ei humoristisk forteljing om kor vanskeleg det er å vere styrtrik – og eit godt menneske. 
 
Ein heilt vanleg dag vinn Frank og mor i lotto. Og då blir sjølvsagt ingen dag vanleg igjen. Alle i bygda er etter dei tjuefire millionane. Og mor gjer det verre ved å love pengar til den som er snillast. Frank og mor flyktar til Syden. Kor lenge kan dei stikke hovudet i sanden? Kven vinn konkurransen? Og kan det verkeleg ende med at Frank ikkje får ei krone? 
 
Arnfinn Kolerud er frå Isfjorden og han skriv bøker for både barn og vaksne. Snillionen fikk Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok i 2017. 

View Event →
Sep
5
10:00 AM10:00

NESSET: Aktivitetsdag og fortellerstund for barnehagene

Bjørnsonfestivalen, Nesset Folkebibliotek og Romsdalsbanken inviterer til aktivitetsdag for de eldste ungene i Nessetbarnehagene. Her blir det arbeid i Bjørnsonfestivalens ordfabrikk, det blir maskeverksted, barneboklotto, alfabetnavneleiting og spennende fortellerstund med Karin Skjetne. 

20171221_RB-2.png
View Event →
Sep
6
to Sep 7

SKOLEPROGRAM MOLDE OG NESSET: Robotene kommer

For rundt 60 år siden var roboter rein fantasi. I dag finnes det roboter nesten overalt: Under vann, i verdensrommet og på norske sykehus. De bygger biler, melker kuer og pakker varene vi kjøper på internett. Kanskje er det en robot hjemme hos deg også? 

Det finnes roboter i alle størrelser og fasonger. De største er store som hus, mens de minste er små som et fyrstikkhode. Men hva er egentlig en robot? Hvor smart kan en robot bli? Hva bruker vi roboter til i dag? Og hva ser forskerne for seg at roboter kan gjøre i framtida? Forfatter Magnus Holm har skrevet ei hel bok om roboter. Han leser høyt fra boka, viser bilder og forteller om noen av de beste, kuleste og mest Spennede robotene som finnes. Og kanskje blir det tid til en liten videosnutt også?

View Event →
Sep
6
1:00 PM13:00

SKOLEVISNING: STRAM LINE

Forestillingen Stram Line ble laget i forbindelse med 200-årsjubileet for Grunnloven i 2014 og er et prosjekt som handler om å stå opp for seg selv, å ytre seg og å ta valg i eget liv. Stram line er et bestillingsverk der musikk, tekster og koreografi er spesiallaget til forestillingen. Rapartist og tekstforfatter Son Of Light, koreograf og danser Hyuen Huyhn og DJ Sebastian Emes har laget forestillingen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen og Kultursekken i Møre og Romsdal. 

På året festival er det 40 elever fra Bekkevoll ungdomsskole som skal framføre forestillingen etter tre dager med intense øvinger og sceneprøver. På prosjektets fjerde dag skal forestillingen vises først i skoletiden for medelever og så på kveldstid på Plassen. 

View Event →
Sep
7
12:30 PM12:30

TA ORDET!

Hode2.jpg

- Talekonkurranse for ungdom

Folketalene har hatt en sentral plass på Bjørnsonfestivalen i mange år og i 2017 utvidet vi satsingen ved å arrangere delfinale i den nasjonale talekonkurransen Ta Ordet! 

Ta Ordet! er en konkurranse hvor elever i videregående skole konkurrerer om å holde den beste talen. Meningen er å styrke kunnskapen om retoriske virkemidler både i skolen og i samfunnet generelt. Konkurransen er et samarbeid med Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, og elever fra Molde VGS og Romsdal VGS deltar i prosjektet. 

Fra Bjørnsonfestivalens utescene kan publikum få høre de 6 beste talene som konkurrerer om en finaleplass i Bergen høsten 2018. Vinnertalen vil også bli framført på festivallørdagens folketalearrangement. 

Sparebank1 Nordvest stiller med en flott premie på 5 000,- til vinneren av årets beste tale.

View Event →
Sep
9
12:00 PM12:00

Trevandring med Hans Børli i sekken - Guide er biolog Arnodd Håpnes

Bli med på trevandring! Vi drar til skogs sammen med biolog Arnodd Håpnes som har skrevet boka Trær i Norge. Undervis deler han av kunnskapen sin om de vanligste norske trærne og lærer oss å se forskjell på dem. Han forteller også om ulike skogstyper og skogens betydning som økosystem og hjem for tusenvis av arter. Inne blant trærne blir det opplesning av Hans Børli sine dikt, tømmerhoggeren og skogens dikter, som ville fylt 100 år i år.  Arrangementet er i samarbeid med Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Molde og Romsdals Turistforening og Naturvernforbundet i Molde. Arrangementet varer ca 2,5 timer. Oppmøte ved turparkeringen i Grua v/Hatlelitunellen. 

View Event →