Niviaq Korneliussen

  Grønlandske Niviaq Korneliussen ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for debutromanen HOMO sapienne som kom i fjor. En modig roman om å finne ut av egen seksualitet og eksistens.  Niviaq er født i 1990 og oppvokst i den sørgrønlandske byen Nanortalik. Etter noen års studier i samfunnsvitenskap ved universitetet i Nuuk studerer hun nå psykologi ved Aarhus Universitet. Hennes forfatterskap begynte med en novellekonkurranse for grønlandsk ungdom i 2012. Her var Niviaq Korneliussens vinnernovelle San Francisco en av de suverent beste og mest stilsikre novellene av de ti som ble utvalgt og utgitt i antologien Ung i Grønland – ung i Verden. FESTIVALEN 2015:  Grønland upolert, 4.september. Kl. 17.15-18.15 Nykommerne, 5.september. Kl. 13.30- 14.30  

 

Grønlandske Niviaq Korneliussen ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for debutromanen HOMO sapienne som kom i fjor. En modig roman om å finne ut av egen seksualitet og eksistens. 

Niviaq er født i 1990 og oppvokst i den sørgrønlandske byen Nanortalik. Etter noen års studier i samfunnsvitenskap ved universitetet i Nuuk studerer hun nå psykologi ved Aarhus Universitet. Hennes forfatterskap begynte med en novellekonkurranse for grønlandsk ungdom i 2012. Her var Niviaq Korneliussens vinnernovelle San Francisco en av de suverent beste og mest stilsikre novellene av de ti som ble utvalgt og utgitt i antologien Ung i Grønland – ung i Verden.

FESTIVALEN 2015: 

Grønland upolert, 4.september. Kl. 17.15-18.15

Nykommerne, 5.september. Kl. 13.30- 14.30